MIJN WENS? DAT KIDS EN TIENERS ZICH THUIS EN IN BALANS VOELEN

Wat ik het allerliefste zou willen? Dat alle kids en tieners zich thuis voelen. Thuis en in balans.

Het raakt me dat zoveel kinderen in de huidige Prestatiemaatschappij vastlopen. Onder druk staan, niet mee kunnen komen in de snelheid van de samenleving, als lastig worden bestempeld, vertrouwen in zichzelf verliezen en/of zich zin-loos voelen. Op -waarschijnlijk meer onbewust niveau- echte verbinding missen. En op steeds jongere leeftijd en in grotere aantallen uitvallen, met bijvoorbeeld een depressie, een bore- of burn-out.

In mijn ontdekkingstocht naar mijn authenticiteit en balans, heb ik ontdekt dat ‘je fijn en thuis voelen’ niet direct te maken heeft met het allerduurste interieur dat volgens de laatste trends is gestyled. Als ik me niet thuis voel in mezelf, voel ik me immers nergens thuis. Hoe mooi het plaatje om me heen ook is. Of hoeveel geld of materiële zaken ik ook bezit.

JE THUIS VOELEN = VOLLEDIG JEZELF ZIJN

Je thuis voelen heeft voor mijn gevoel vooral te maken met volledig jezelf kunnen zijn. Dat je in verbinding bent met al je unieke talenten en met je innerlijke wijsheid. En dat je jezelf kunt uiten, vanuit je authenticiteit. Of dat nu op communicatief, creatief, sensitief vlak of anderszins is.

Zelf heb ik jarenlang een groot deel van mezelf verstopt. Omdat het wat onveilig en onzeker voelde. Of als weinig waard voelde. Ik leefde sterk in de aanpassing. Ik durfde me nauwelijks open en eerlijk te uiten en werd stiller. M’n eigenwaarde liet ik afhangen van de prestaties die ik leverde en van hoeveel to do’s ik kon afvinken. Ik leefde vanuit controle, vanuit m’n hoofd. Vanuit de mannelijke Yang energie, zoals actie, cognitie en prestatie.

Nu ik op verschillende niveaus steeds meer in balans ben en vanuit mijn hart leef, voel ik wat mij uniek maakt. En voel ik waar ik waarde kan en wil toevoegen aan een mooiere samenleving. Waarmee ik me ook veel meer thuis voel op aarde. 

Ook omdat ik tegenwoordig weet dat het -vanuit die Yang energie- niet alleen maar draait om doen, cognitie en presteren. Maar dat het net zo belangrijk, of zelfs belangrijker is tijdig m’n rust en ontspanning te pakken. Meer vanuit de vrouwelijke Yin energie, m’n gevoelskant, te leven.

Èn omdat ik nu voel dat al mijn talenten even waardevol zijn, zowel vanuit mijn linkerhersenhelft (Yang/cognitie) als vanuit m’n rechterhersenhelft (Yin/gevoel). Hierover in een volgende blogpost meer.


MIJN HUISMERCK® FOCUS OP KIDS & TIENERS

Ik hoop dat ik met HUISMERCK® zoveel mogelijk kids en tieners mag helpen zich thuis en in balans te voelen. Doordat ze van kinds af aan leren dat ze goed zijn zoals ze -in hun volledigheid- zijn. Dat ze niet een deel van zichzelf hoeven te verstoppen, in de aanpassing hoeven te gaan, om goed genoeg te worden bevonden. Dat ze een omgeving om zich heen hebben, waar ze:

  • zich veilig en vertrouwd voelen;

  • hun rust en ontspanning kunnen pakken als ze voelen dat dit nodig is;

  • al hun unieke talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen;

  • vanuit hun uniekheid en gelijkwaardigheid leren samenwerken en creëren.


Zodat ze zich overall fijn voelen! En dat ze vanuit hun volledigheid, dus hun authenticiteit, vanuit hun hart blijven stralen! ♡

Ps. Meer over mijn mooie (dat durf ik nu wel te zeggen :-)) HUISMERCK® aanbod voor kids en tieners volgt binnenkort!

Next
Next

STOCKHOLM & DE INVLOED VAN JE BUITENWERELD OP JE BINNENWERELD