VAN HARD WERKEN NAAR ONTSPANNEN CREËREN

“Heb jij komende weken nog vakantie?” werd me gevraagd.

“Nou, ja, een soort van… Roel heeft zijn specialistische vervolgopleiding afgerond, gaat voor zichzelf beginnen en heeft na intensieve jaren lekker een aantal weken vrij. De kids hebben vakantie. En ik, ja, ik heb grotendeels ook vakantie. Af en toe ga ik wellicht iets oppakken, maar ik heb even geen klantafspraken staan. Maar eigenlijk hè… eigenlijk voelt mijn leven steeds meer als vakantie!” 

Dat besefte ik me tijdens gesprekken afgelopen week en dat voelt zo fijn! Tegelijkertijd vroeg ik me af: zouden mensen ook zo erg toe zijn aan vakantie als we op een andere manier zouden gaan leven?

Ik dacht even na over wat eraan bijdraagt dat mijn leven steeds meer ontspannen voelt en kwam tot drie inzichten:


1  |  WERK ALS WAARDEVOLLE HOBBY

Sinds ik in 2016 mijn vaste baan heb ingeruild voor het ondernemerschap, ben ik parallel daaraan op ontdekking gegaan naar een leven vanuit authenticiteit en balans.

Dit tezamen heeft ertoe geleid dat ik in de keuzes die ik maak, steeds beter mijn hart durf te volgen. Ook wanneer mijn hoofd daar -vanuit oude overtuigingen- iets anders van vindt. Met als gevolg dat ik steeds vaker keuzes maak die passen bij wie ik in de kern ben. Keuzes die nagenoeg altijd goed uitpakken. HUISMERCK® groeit zodoende met me mee en krijgt steeds meer de vorm die bij mij als persoon past.

Ik pak nu vooral op wat me plezier geeft, waar ik goed in ben en wat zinvol voelt, met als gevolg dat mijn werk steeds meer als hobby voelt. En dan wel een hobby met toegevoegde waarde: ik maak er immers anderen blij mee en draag mijn steentje bij aan een mooiere wereld. In mijn geval: het creëren van een omgeving waarin een ieder zich thuis en in balans voelt.

2  |  VAN (OVER)WERK NAAR RUST EN CREATIE

In de eerste jaren van HUISMERCK® leefde ik nog sterk vanuit de haast-modus. Ik stond nog veel ‘aan’, legde mezelf veel druk op en maakte overuren.

De laatste jaren ben ik echter steeds meer tot rust gekomen en ik geniet veel meer van de vrijheid en flexibiliteit die het ondernemerschap me biedt.

Wanneer ik me creatief of productief voel, dan ga ik lekker creëren. Overdag, maar soms ook soms ‘s avonds of in het weekend. Het ene moment vanuit huis, even later vanuit mijn kantoor of vanuit een fijne, regionale koffiebar zoals Röllesmölle. Zo heb ik de afgelopen creatiedagen zoals ik ze noem, ook weer veel moois kunnen realiseren. Zowel voor klanten als voor HUISMERCK®, waaronder het verder updaten van mijn website (zie Diensten en Over mij).

Op andere dagen, wanneer mijn lichaam meer vermoeid voelt of mijn hoofd meer geprikkeld is, doe ik het rustiger aan. Op deze rustdagen maak ik een wandeling buiten en ga ik aansluitend tekenen of schrijven. Zoals vandaag.

Met als gevolg dat ik leef en creëer vanuit ontspanning, moeiteloosheid en flow. Ver weg van het gehaaste leven van een aantal jaar geleden. En dichterbij mezelf, mijn behoeften en mijn  ‘status’ in het moment. Met als extra voordeel dat ik er met meer rust en aandacht voor onze kids kan zijn.


3  |  WE ZIJN UNIEK EN GELIJKWAARDIG

Het derde inzicht hangt samen met gelijkheid versus uniekheid. Zo is onze maatschappij er veelal op gericht dat we allemaal gelijk zijn of behoren te zijn. Ieder kind dient op school even goed te kunnen presteren en wordt met name op de cognitieve vakken beoordeeld. Er is doorgaans weinig aandacht voor de eigen ontwikkeling en unieke, creatieve talenten van een kind. Hoewel daar gelukkig wat meer verandering in lijkt te komen.

De laatste jaren ben ik juist gaan ontdekken dat we allemaal uniek zijn en met een unieke blauwdruk geboren worden. In je blauwdruk staan bijvoorbeeld de eigenschappen en talenten die jij bezit en wat je hier op aarde te brengen en te leren hebt. 

Zelf vind ik het een geweldig leuke ontdekkingstocht om m’n blauwdruk te leren kennen, bijvoorbeeld via astrologie en Human Design. Het is een mooie gedachte dat ieder individu iets unieks bij te dragen heeft aan het creëren van een mooiere wereld. Hoe klein of groot die bijdrage ook is. Dat we niet gelijk, maar wel gelijkwaardig zijn. Concurrentie bestaat in mijn ogen dan ook niet zozeer, zolang je maar leeft vanuit je hart en doet waar jij voor in de wieg gelegd bent. En dat is voor mij een heel ontspannen idee!


Voor nu wens ik je heel fijne feestdagen en een super 2023, vol ontspanning en mooie creaties! ♡

Previous
Previous

STOCKHOLM & DE INVLOED VAN JE BUITENWERELD OP JE BINNENWERELD

Next
Next

VARMT VÄLKOMMEN BIJ HUISMERCK®